fbpx

Sommerdekk

Forenkle ditt bilhold med dekkhotell hos oss. Vi tar oss av oppbevaring, hjulskift og rengjøring av dekkene dine, slik at du sparer både tid og plass.

Gummiblandingen i sommerdekkene er utviklet spesielt for sommerkjøring og presterer best når temperaturen ligger på fem grader eller mer.

Sommerdekkene skal sørge for å lede bort vann slik at gummien får godt grep på våt kjørebane for å unngå vannplaning. Mønsterdybden er avgjørende for dette.

Helt nye sommerdekk har ofte en mønsterdybde på 7,5 mm til 8 mm. Selv om det er lovlig å kjøre med en mønsterdybde ned til 1,6 mm, anbefaler vi å bytte når dekket har nådd minimum 3 mm. Årsaken er at bremselengden økes betraktelig desto mer mønsterdybden reduseres. Fra dekket er nytt til mønsterdybden har blitt redusert til 3 mm vil bremselengden øke med 9 meter ved kjøring på våt vei i 80 km/t. Når mønsterdybden er 1,6 mm økes denne bremselengden med ytterligere 9 meter.

Hvor fort dekkene blir utslitt vil variere og er avhengig av blant annet kjørestil. Typisk levetid på norske veier er likevel fra 20.000 til 30.000 km.

Informasjonen som gis på denne siden er veiledende (det er variasjoner innenfor typer av dekk, føreforhold og selve bilens egenskaper osv.). Kontakt oss for mer informasjon. Vi hjelper deg også med å finne riktige sommerdekk til din bil.

Send forespørsel om sommerdekk

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre nettsiden og markedsføringen vår.